Фахова дискусія "Стратегія подолання соціально-економічної та гуманітарної кризи, що стала наслідком російської збройної агресії проти України"

17 серпня 2022

Медіа

17 серпня 2022р. Центр Разумкова спільно з Представництвом «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні провів Фахову дискусію «Стратегія подолання соціально-економічної та гуманітарної кризи, що стала наслідком російської збройної агресії проти України». До дискусії Центром підготовлено аналітичну доповідь «Соціально-економічні наслідки російської агресії для українського суспільства», яка була презентована на заході.

В аналітичному дослідженні увага зосереджується на змінах рівня добробуту громадян України внаслідок російської агресії, динаміці структури попиту-пропозиції робочої сили, заходах із сприяння зайнятості та підтримці малозабезпечених в умовах війни та по її закінченні, а також аналізі інструментів державної політики та ефективності державних заходів, спрямованих на подолання наслідків гуманітарної кризи, що стала наслідком військової агресії РФ проти України. Дослідження здійснене за підтримки Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні.

Перед початком презентації з вітальними словами виступили: Соломія Кубриш, координаторка проєкту Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні та директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.

Головні висновки за результатами дослідження були представлені керівником проекту Ольгою Пищуліною, провідною експерткою соціальних та гендерних  програм Центру Разумкова та провідною експерткою економічних програмі соціальних програм Центру Разумкова Катериною Маркевич.

Фахова дискусія відбулася в он-лайн режимі. До участі у заході були запрошені представники влади, громадянського суспільства, наукових установ, а також донорських організацій.

Презентація Ольги Пищуліної.

Пропозиції Аналітичного центру «Обсерваторія демократії»

Тези Владислава Зимовця

Тези Ганни Харламової.


Запис заходу також можна переглянути на YouTube каналі Центру Разумкова.

Посилання на публікацію «Соціально-економічні наслідки російської агресії для українського суспільства».