Фахова дискусія щодо перспектив розвитку водневого проекту МЗС ФРН в Україні

01 червня 2023

Директор енергетичних програм Центру Разумкова В.Омельченко 30 травня 2023р. взяв участь у Фаховій дискусії із представниками Офісу водневої дипломатії ФРН в Україні. Зокрема, у ході зустрічі В.Омельченко висловив зацікавленість у співробітництві з німецькими партнерами відносно реалізації проектів із виробництва зеленого водню в Україні та його транспортування до країн ЄС. Також, він окреслив основні можливі напрями реалізації проекту та надав пропозиції з його організації.

Для України даний проект є досить важливим з точки зору виконання завдань у рамках Паризької кліматичної угоди зі зниження викидів парникових газів та створення нової галузі інноваційної економіки із забезпеченням значної кількості робочих місць для інженерно-технічних працівників та іншого висококваліфікованого персоналу.

Голова офісу водневої енергетики ФРН в Україні Р.Берндт запропонував енергетичним програмам Центру Разумкова взяти участь у цьому проекті на попередній стадії його обговорення на впливових міжнародних майданчиках. Ця пропозиція була сприйнята позитивно із орієнтиром на подальше плідне співробітництво.