Фахова дискусія щодо монетарної політики у Центральній та Східній Європі та рекомендації для України

Медіа

14 березня 2019р. Центр Разумкова провів Фахову дискусію «Посилення значимості монетарної політики в країнах Центральної і Східної Європи у посткризовий період і рекомендації для України».

До участі в дискусії були запрошені представники законодавчої та виконавчої влади, банківської та фінансової системи, науковці, державні та незалежні експерти України, а також представники зарубіжних посольств та міжнародних організацій.

Відбулась презентація аналітичної публікації та обговорення наступних питань:

  • особливості сучасного політичного та економічного середовища в Україні, ризики і складові їх впливу на реалізацію раціональної, результативної та ефективної соціально-економічної політики;
  • практика і досвід успішних висхідних країн Центральної та Східної Європи (ЦСЄ) у формуванні економічної політики у посткризовий період, роль і напрями монетарного стимулювання зростання і розвитку в країнах ЦСЄ;
  • можливості і доцільності застосування успішного досвіду країн ЦСЄ для випадку України, завдання інституційної підтримки напрямів економічної політики для прискореного розвитку країни.

Презентація В.Юрчишина