Фахова дискусія "Результати, перспективи і напрями конвергенції (зближення) країн ЄС. Можливості для України"

13 вересня 2024

Медіа

12 вересня 2024 р. Центр Разумкова провів Фахову дискусію «Результати, перспективи і напрями конвергенції (зближення) країн ЄС. Можливості для України», присвячену аналізу поточного стану і найближчих перспектив соціально-економічного зближення постсоціалістичних країн ЄС, а також завданням і напрямам економічної політики країни, спрямованої на посилення і прискорення процесів зближення України (як майбутнього члена ЄС) з країнами Центральної та Східної Європи (ЦСЄ).

Президент Центру Разумкова Юрій Якименко і директор економічних програм Центру Василь Юрчишин зробили коротку презентацію аналітичної публікації, в якій подані позиції вітчизняних фахівців з оцінкою процесів зближення у країнах ЄС загалом, країнах ЦСЄ, а також поточного і перспективного місця України у таких процесах. Публікація розміщена на сайті Центру Разумкова ТУТ.

Фахова дискусія проводилася на базі Zoom-платформи Центру Разумкова. Робочі мови — українська, англійська, з синхронним перекладом.

Пряма трансляція заходу здійснювала на YouTube-каналі Центру Разумкова.

В обговоренні результатів і вільній дискусії в рамках заявленої проблематики виступили відомі вітчизняні науковці, політики, аналітики та експерти. Зокрема, Представник України при ЄС Всеволод Ченцов, директор Інституту економіки і прогнозування академік Валерій Геєць та ін. Всього було заслухано 14 виступів. Загалом дискусія проходила у відвертій і доброзичливій атмосфері.


Захід проводився в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.