Фахова дискусія "Громадянська освіта в Україні: сучасний стан, пріоритети та перспективи розвитку"

19 грудня 2023

Медіа

19 грудня 2023р. Центр Разумкова провів Фахову дискусію «Громадянська освіта в Україні: сучасний стан, пріоритети та перспективи розвитку».

На Фаховій дискусії були презентовані інформаційно-аналітичні матеріли Центру Разумкова, підготовлені в рамках проєкту «Сучасний стан, пріоритети та перспективи розвитку системи громадянської освіти в Україні», що здійснюється за підтримки Представництва Фонду Ганнса Зайделя в Україні. Матеріали міcтять, у т.ч. результати загальнонаціонального та експертного опитувань, проведених Центром Разумкова у жовтні–листопаді 2023р.

До участі в дискусії були запрошені представники органів влади, політики, науковці та експерти, представники громадських об’єднань, міжнародних проєктів, дипломатичних представництв.


В ході дискусії обговорювалися наступні питання:

  • Сучасний стан процесу створення в Україні всеохоплюючої системи громадянської освіти (яка включала би і доросле населення), її найголовніші напрями і пріоритети в умовах війни?
  • Зміни у нормативно-правовій базі громадянської освіти, що відбулися в період 2021–2023рр.: здобутки, проблемні моменти, перспективи подальшого розвитку.
  • Інституційне забезпечення розробки та реалізації державної політики у галузі громадянської освіти: виклики та необхідні дії.