Експертне обговорення "Відновлення України в контексті Європейської енергетичної кризи"

06 жовтня 2022

4 жовтня 2022р. у Центрі економічного відновлення (ЦЕВ) відбулося експертне обговорення "Відновлення України в контексті Європейської енергетичної кризи".

Мета заходу: обговорення ключових проблем та викликів енергетичного сектору України в умовах війни та в умовах європейської енергетичної кризи. Як буде Україна реагувати на зміни європейського енергоринку у середньо-та довгостроковій перспективі, і яке місце наша країна може зайняти на новій енергетичній мапі ЄС.

Формат проведення: модерована дискусія зі стислими виступами учасників. У дискусії взяли участь представники Міністерства енергетики України, НКРЕКП, Мінрегіону, «Укренерго», Офісу реформ КМУ, Державного агентства енергоефективності, експерти на народні депутати.

Захід відбувся у рамках підготовки до Міжнародної конференції з питань відновлення та відбудови України, що має відбутися 25 жовтня 2022р.

Підчас експортного обговорення директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова В.Омельченко, зокрема, окреслив потенційні можливості вдосконалення існуючих моделей ринків електричної енергії та природного газу, а також запропонував на Міжнародній конференції більше фокусувати увагу на інвестиційних проектах пов’язаних із декарбонізацією енергетики України