Експертна дискусія "Політика ЄС на російському напрямі: стан, тенденції, перспективи"

30 вересня 2022

Медіа

29 вересня 2022р. о 11.00 Центр Разумкова за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні провів експертну онлайн-дискусію «Політика ЄС на російському напрямі: стан, тенденції, перспективи».

У заході взяли участь представники Верховної Ради України, МЗС, неурядових аналітичних центрів України, а також представники асоціації TEPSA, представники Фонду Баторія та інших дослідницьких структур країн Європи — Польща, Румунія, Німеччина, Молдова, Відень, Велика Британія, Бельгія, Грузія та ін.

У ході дискусії обговорювалися наступні питання:

  • Еволюція ставлення країн ЄС до росії на фоні війни в Україні
  • Євроінтеграція України як засіб внутрішніх реформ і інструмент протистояння російської агресії
  • Війна сенсів: шляхи і напрями опору «русскому миру»

Під час заходу Президент Центру Разумкова Ю.Якименко презентував видання TEPSA «Росія і майбутнє Європи: погляд зі столиць» — де були представлені позиції і оцінки експертів Центру Разумкова (https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-030-95648-6).

Співдиректор програм міжнародної політики і безпеки Центру Разумкова М.Пашков представив аналітичну записку Центру про опір інформаційної експансії кремля, яка була підготовлена в рамках спільного проекту, який реалізується «Центром міжнародної безпеки» за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні (https://analytics.intsecurity.org/en/objective-information-about-the-kremlins-aggression/).

Пряма трансляція заходу здійснювалася на YouTube-каналі Центру Разумкова.