Ефективність зелених аукціонів залежатиме від повноти імплементації прийнятого законодавства

25 червня 2019

«Все буде залежати від імплементації цього закону. Необхідно збалансувати інтереси споживачів та виробників електроенергії, а також враховувати маневрові можливості української енергетичної системи загалом», — зауважив Омельченко.

На думку експерта, головна ціль запровадження аукціонів це забезпечення прозорих та конкурентних умов для усіх учасників конкурсу та зниження ціни на електроенергію до середньоєвропейського рівня.

Модератором заходу був Максим Білявський — експерт Центру Разумкова, який звернув увагу присутніх на необхідності здійснення послідовного підходу до реформ в енергетиці. За словами Білявського, для гарантування конкуренції перед впровадженням зелених аукціонів та ринку електроенергії мають бути демонопалізовані ринки первинних енергоресурсів, таких як вугілля та природного газу.

Свою позицію щодо запровадження зелених аукціонів також висловили Голова Держенергоефективності України Сергій Савчук, народний депутат України Олексій Рябчин, Президент Energy Club Андрій Костриця та понад 40 учасників ринку альтернативної енергетики.