Альтернативна енергетика Україна має розвиватись без дискримінації атомної генерації

20 травня 2019

17 травня 2019 року у Варшаві (Польща) Разумков Центр був представлений на Х Міжнародному форумі «Дні українського бізнесу в Польщі». Панельну дискусію «Альтернативна енергетика» у рамках Форуму модерував експерт Разумков Центру Максим Білявський.

«Успішна лібералізація європейських ринків електричної енергії полягає в дотримані балансу інтересів усіх учасників, зокрема виробників. Якщо ми бажаємо дійсно отримати результат в цьому напрямку, тоді необхідно розвивати альтернативну енергетику без дискримінації атомної генерації», — підкреслив експерт.

Учасники панельної дискусії оцінили зміни, які очікують електроенергетичний сектор України та можливості, які вони відкривають для польського бізнесу, зокрема участь у проектах з будівництва високоманевровихих потужностей; торгівля електроенергією (експортно-імпортні операції); реалізації проектів в сфері відновлювальних джерел електроенергії; участь у проектах з модернізації високовольтних та розподільчих мереж; реалізації ІТ-проектів в сфері енергетиці.

Захід об’єднав більше 150 учасників, представників державних органів влади двох країн та бізнес спільноти. Вперше в історії форуму була приділена особлива увага енергетичній галузі України та Польщі.

Україну представили Державний секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості Максим Немчинов, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, радником Голови Київської міської державної адміністрації Микола Дружко.

Цьогорічний, ювілейний форум проходив під Патронатом Посольства України в Польщі, та за безпосередньої участі Посла Андрія Дещиці.

Переглянути відео-запис панельної дискусії можливо за посиланням.