Прес-конференція на тему: "Оцінка громадянами ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів, політиків, посадовців та громадських діячів"

15 червня 2023

Медіа

14 червня об 11:30 в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" відбулася прес-конференція на тему: "Оцінка громадянами ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів, політиків, посадовців та громадських діячів".


Учасники:

Юрій Якименко — президент Центру Разумкова,

Олександр Мартиненко — генеральний директор агентства "Інтерфакс-Україна",

Андрій Биченко — директор соціологічної служби Центру Разумкова,

Ігор Жданов — керівник проєкту "Інформаційна оборона" Фонду "Відкрита політика", міністр молоді і спорту України (2014–2019 рр.).

Під час заходу були оприлюднені результати соціологічного опитування, що проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 23 по 31 травня 2023 року.

Опитування методом face-to-face проводилося у в усіх регіонах України за винятком тимчасово окупованих територій Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської, Херсонської областей, Криму та територій, на яких відбуваються бойові дії.

Опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Разом з тим, додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема, вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

Опитування було здійснене в рамках проекту Програми MATRA, що фінансується Посольством Королівства Нідерландів в Україні.

Оцінки та висновки авторів дослідження не слід розглядати як офіційну позицію Посольства.