Вебінар "Чому місцеві вибори в Україні мають значення"

21 жовтня 2020

Місцеві вибори відбуваються на тлі зростання впливу регіональних еліт, вважає В.Замятін

Директор політико-правових програм Віктор Замятін 21 жовтня взяв участь в якості панеліста у вебінарі «Чому місцеві вибори в Україні мають значення», організованому Центром європейської політики та Офісом зв’язку українських аналітичних центрів (Брюссель) за сприяння місії США при ЄС та Міжнародного фонду «Відродження».

В.Замятін у своєму виступі зупинився на таких особливостях моменту, як зростання ролі політичних партій у виборчому процесі і домінування на місцевих виборах політичних сил, що діють в межах регіонів і навіть окремих міст, посилення регіональних еліт на тлі послаблення позицій правлячої партії і відповідно, необхідність для обох сторін знаходити необхідні баланси, особливо в умовах децентралізації і нової ролі органів місцевого самоврядування.

Свої позиції висловили також голова Офісу зв’язку українських аналітичних центрів Олена Карбу, голова ЄВРОНЕСТ, член Європейського парламенту Андрюс Кубілюс, заступник директора Центру Євразії Атлантичної ради (США) Мелінда Герінг. А.Кубілюс, зокрема, наголосив на тому, що ЄС має надати країнам Східного партнерства більш амбітну програму інтеграції. Євродепутат також зазначив, що теперішні процеси в Україні нагадують процеси, що протікали в Литві на початку 1990-х років.