Участь у Міжнародній науковій конференції "Політико-правові наслідки вступу України до ЄС та НАТО"

14 листопада 2023

Науковий консультант з правових питань Центру Разумкова, суддя Конституційного Суду України у відставці Петро Стецюк прийняв участь у Міжнародній науковій конференції «Політико-правові наслідки вступу України до ЄС та НАТО» («Ustrojowe konsekwencje przystąpienia Ukrainy do Unii Europejskiej i NATO»), яка відбулася 7–8 листопада 2023р. в Жешуві (РП).

Захід організований Жешувським університетом права (WSPiA Rzeszowskа Szkoła Wyższa) та проходив в рамках чергового засідання Українсько-Польського Клубу Конституціоналістів. В роботі конференції взяли участь відомі вчені-конституціоналісти з Варшави, Гданська, Лодзя, Львова, Києва, Кракова, Одеси, Торуня, Харкова та інших українських та польських міст.

Учасники конференції обговорили питання можливих перешкод та шляхів їхнього подолання при вступі України до ЄС та НАТО, ролі національних парламентів у процесі європейської інтеграції, а також можливих конституційних змін, пов’язаних із вступом до Європейського Союзу та НАТО. Польські вчені поділились досвідом конституційно-правового регулювання процесу адаптації національної конституційно-правової системи до європейських та євроатлантичних структур. Питання особливостей функціонування конституційно-правового механізму забезпечення стратегічного курсу України на набуття нею повноправного членства у ЄС та НАТО були в центрі уваги виступу на конференції наукового консультанта з правових питань Центру Разумкова П. Стецюка.


Детальніше про захід: https://wspia.eu/pl/uczelnia/aktualnosci/konsekwencje-wstapienia-ukrainy-do-ue-i-nato-miedzynarodowa-dyskusja-w-wspia/