Участь у Глобальному саміті аналітичних центрів (Тhink 20) "Глобальні рішення — для Групи 20"

29–30 травня 2017 р. у Берліні відбувся глобальний саміт аналітичних центрів, який проводився у форматі підготовки цьогорічного саміту Групи 20 у німецькому Гамбурзі. У саміті Think 20 взяло участь понад 900 представників аналітичних кіл десятків країн світу з усіх континентів. Україну представляв на цьому заході науковий консультант з питань економіки Центру Разумкова Володимир Сіденко.

Цей захід був проведений в рамках сприяння уряду Німеччини, про що свідчила присутність та виступи низки високопосадовців — П. Альтмайера (голова Федеральної канцелярії та Федеральний міністр з особливих доручень), керівників ряду федеральних міністерств, а також Л.-Х. Рьоллера (головного економічного радник канцлера Німеччини).

На саміті були присутні керівники практично всіх основних аналітичних центрів світу, низка всесвітньо відомих вчених, у т.ч. чотири лауреати Нобелівської премії з економіки (Дж. Стігліц, Дж. Акекрлоф, М. Спенс, Е. Фелпс), колишній головний економіст Світового банку та ЄБРР, а нині професор Лондонської школи економіки Н. Стерн, колишній керівник Світової організації торгівлі П. Ламі, професор Колумбійського університету в США та спеціальний радник Генерального секретаря ООН Дж. Сакс. На саміті також виступали керівники або провідні аналітики низки відомих корпорацій.

Слід відзначити особливо високий рівень представництва на саміті провідних міжнародних організацій: Г. Оттінгер (Єврокомісар з питань бюджету та людських ресурсів), Ву Хонгбо (заступник Генерального секретаря ООН з соціальних та економічних питань), Лі Йонг (генеральний директор Організації ООН з промислового розвитку, ЮНІДО), Г. Рамос (спеціальний радник Генерального секретаря та голова апарату ОЕСР), Р. Мелендес-Ортіс (керівник Міжнародного центру торгівлі та сталого розвитку), М. Мохіелдін (старший віце-президент Світового банку з питань Порядку денного розвитку 2030, ООН та партнерств) та ін.

За результатами дискусій на саміті Т20 прийнято підсумковий документ під назвою «Глобальні рішення — 20 пропозицій для саміту G20», в якому, виходячи з необхідності формування нового бачення розвитку світу, визначено пріоритетні напрями майбутнього глобального розвитку.


Детальніше про захід можна ознайомитися за посиланнями:

https://registration.global-solutions.international

https://registration.global-solutions.international/videos