Центр Разумкова став членом Транс європейської асоціації політичних досліджень (TEPSA)

15 червня 2017р. Генеральна асамблея Транс європейської асоціації політичних досліджень одноголосно прийняла рішення про прийняття Центру Разумкова у члени Асоціації.

Прийняттю рішення передували ретельне вивчення Асоціацією можливостей Центру, особисті зустрічі і переговори, які відбувалися в Києві та під час конференції TEPSA на Мальті у листопаді 2016р. Остаточне рішення було прийняте Генеральною асамблеєю після особистого представлення Центру та його діяльності на засіданні Асамблеї Заступником генерального директора Ю.Якименком.

Таким чином, Україна приєдналася до найстарішої європейської мережі дослідників європейської політики, до складу якої входять близько 40 членів із країн-членів ЄС та кандидатів на вступ. Членами TEPSA є провідні європейські державні і недержавні аналітичні інституції, університети, які здійснюють дослідження з європейської проблематики. Кожну країну представляє одна інституція.

Метою Асоціації є здійснення глибоких і високоякісних досліджень з питань європейської інтеграції, які поєднують аналіз, оцінку і вироблення рекомендацій для європейських інституцій. Асоціація поєднує у своїй діяльності дослідження, експертизу, навчальну діяльність та створення дослідницьких мереж, має офіс у Брюсселі.

Засідання Генеральної асамблеї TEPSA відбувалося в рамках чергової «Пре-президентської» конференції, які відбуваються в країнах-членах ЄС напередодні їх президентства в Раді ЄС. Цього разу конференція відбувалася 15-16 червня у м. Таллінні і була присвячена майбутньому президентству Естонії. Одночасно з Центром Разумкова членами Асоціації став Факультет права Iustinianus Primus з Македонії.

Детальніше про Транс європейську асоціацію політичних досліджень (TEPSA) див. http://www.tepsa.eu/

20 рішень, запропонованих G20