Прес-конференція на тему: "Ідентичність громадян України: стан та динаміка змін"

30 червня 2023

Медіа

29 червня 2023р. в інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулася прес-конференція на тему: «Ідентичність громадян України: стан та динаміка змін».

На прес-конференції були презентовані результати загальнонаціонального соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова 23–31 травня 2023р. в рамках проекту Програми MATRA, що фінансується Посольством Королівства Нідерландів в Україні. Оцінки та висновки авторів дослідження не слід розглядати як офіційну позицію Посольства.

У дослідженні були виміряні  показники, що характеризують ключові індикатори ефективності реалізації державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності, як це передбачено Законом України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності».

Зазначені показники можуть використовуватися для здійснення подальшого моніторингу ефективності реалізації державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності, визначення пріоритетних напрямів і заходів з удосконалення відповідної політики. 

Співорганізатори:

Державна служба України з етнополітики та свободи совісті,

Центр Разумкова

Учасники:

Єленський Віктор Євгенович, Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті.

Якименко Юрій Віленович, Президент Центру Разумкова.

Міщенко Михайло Дмитрович, Заступник директор соціологічної служби Центру Разумкова.


Захід транслювався на сайті Центру Разумкова, на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV