Міжнародний трибунал для російських злочинців: засідання робочої групи "Єдині для України" (U4U)

26 травня 2022

25 травня 2022р. співдиректор програм зовнішньої політики і міжнародної безпеки Центру Разумкова М.Пашков взяв участь в установчій зустрічі робочої групи з питань міжнародного трибуналу, яка відбулась в рамках мережі «Єдині для України» (U4U). Зустріч, в якій взяли участь близько 50 депутатів, державних діячів, експертів з різних країн була присвячена проблемам і перспективам створення спеціального міжнародного трибуналу для покарання за злочини агресії проти України.

У ході дискусії обговорювалися законодавчі, юридично-правові, організаційні питання розслідування злочинів російських окупантів в Україні. Учасники зустрічі наголошували на необхідності активного залучення до цього процесу юристів, фахівців-криміналістів, парламентарів, представників ЗМІ тощо.

У виступах учасників підкреслювалася важливість координації зусиль національних урядів і міжнародних інституцій для створення і забезпечення ефективної діяльності спеціального міжнародного трибуналу для притягнення винних за злочини, скоєні на території України в результаті російської агресії.