Міжнародний семінар із перспектив розвитку водневої енергетики в ЄС та Україні

23 листопада 2023

16 листопада 2023р. директор Енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова В.Омельченко виступив із доповіддю на вказаному семінарі «Проблеми та перспективи розвитку водневої енергетики в Україні.

У своїй доповіді він, зокрема, зробив аналіз ризиків транспортування великих обсягів водню трубопровідним транспортом та підкреслив важливість поступового створення внутрішнього ринку зеленого водню з метою досягнення кліматичних цілей, які Україна взяла на себе у рамках Паризького кліматичної угоди 2015р.

Також В.Омельченко вказав на виклик, що стоїть перед провідними експортерами промислової продукції у зв’язку із імплементацією одного із найпотужніших інструментів ЄС щодо зниження викидів парникових газів — CBAM (The EU’s Carbon Border Adjustment Mechanism). Однією із дієвих відповідей на цей виклик має стати розвиток сектору «зеленого» водню в Україні у тісній кооперації із європейськими партнерами.

У Міжнародному семінарі взяли участь провідні європейські експерти із розвитку водневої енергетики та представники міністерства економіки ФРН.

Організатори заходу — Офіс водневої дипломатії міністерства економіки ФРН разом із Dena та Giz. Кількість учасників — до 20 осіб.