Лекція для студентів Інституту міжнародних відносин Київського національного університет імені Тараса Шевченка.

20 листопада 2023

20 листопада науковий консультант з правових питань Центру Разумкова, суддя Конституційного Суду України у відставці Петро Стецюк провів лекцію «Конституційно-правовий механізм забезпечення незворотності європейського та євроатлантичного курсу України» для студентів 2-го курсу Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка (спеціальність «Міжнародне право»).

В лекції було акцентовано увагу на змісті та особливостях конституційних змін 2019-го року щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України у Європейському Союзі та організації Північноатлантичного Договору, зарубіжному досвіді конституційного регулювання питань європейської та євроатлантичної інтеграції, а також на стані реалізації/виконання конституційних приписів щодо незворотності європейського та євроатлантичного курсу України.

На при кінці лекції, науковий консультант з правових питань Центру Разумкова П. Стецюк відповів на низку запитань студентів Інституту міжнародних відносин, зокрема, щодо перспектив конституційного розвитку України в контексті європейської та євроатлантичної інтеграції України.