Енергетична галузь України: підсумки 2016 року

04 квітня 2017

У цьому виданні міститься комплексний аналіз функціонування енергетичної галузі України у 2016р. Так, зокрема наведено фактичні показники роботи галузі за секторами — газ, нафта та нафтопродукти, вугілля, електроенергія, — та їх порівняння з 2015р. Узагальнено підсумки роботи кожного сектору з визначенням здобутків, про- рахунків і втрачених можливостей, а також вказано основні законодавчі ініціативи як ухвалені, так і ті, що знаходяться у стані проектів.

Окремий розділ видання присвячено питанню енергоефективності, оскільки впродовж останніх двох років питання енергозбереження та ощадливого використання енергетичних ресурсів в Україні набуло надзвичайної актуальності. Враховуючи важливість забезпечення населення якісними та доступними житлово-комунальними послугами, в окремому розділі проаналізовано питання тарифоутворення у секторі житлово-комунальних послуг.

Комплексний аналіз стану і проблем розвитку вітчизняної енергетичної галузі Центром Разумкова видається вдруге і може бути використано під час розробки рекомендацій з підвищення ефективності державної політики у сфері енергетики.

Завантажити pdf