Зустріч з представниками Центру захисту цивільних у конфлікті

09 грудня 2016

8 грудня відбулася зустріч експертів у Центрі Разумкова Олексія Мельника та Миколи Сунгуровського з представниками Центру захисту цивільних у конфлікті (Center for Civilians in Conflict, CIVIC) Федеріко Борелло та Джозефом Морзе.

Під час зустрічі представники CIVIC представили результати польового дослідження, проведеного в Україні у червні — жовтні 2016р. на територіях у зоні проведення АТО. Доповідь «Ми боїмося тиші», підготовлена за результатами дослідження, містить інформацію стосовно наслідків збройного конфлікту для цивільного населення та рекомендації із забезпечення захисту цивільного населення в зоні бойових дій на Сході України.

Відбувся обмін думками стосовно актуальності проблеми захисту цивільних, необхідності її врахування в процесі планування та ведення бойових дій та забезпечення режиму контролю в зоні антитерористичної операції, необхідності врахування зазначеної проблематики у програмах бойової підготовки, забезпечення відповідних механізмів контролю та захисту прав цивільних громадян у зоні конфлікту.