Участь у засіданні управляючого комітету з питань координації роботи з підготовки проекту оновленої Енергетичної стратегії України до 2035 року

16 листопада 2016

15.11.2016 | 11:04

ПРЕС-СЛУЖБА ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ

Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон провів засідання управляючого комітету з питань координації роботи з підготовки проекту оновленої Енергетичної стратегії України до 2035 року.

Під час засідання було представлено попередні проекти Стратегії, підготовлені Національним інститутом стратегічних досліджень і Центром Разумкова. Учасники комітету обговорили можливості об’єднання напрацювань вказаних наукових установ для формування остаточного проекту Стратегії.

"Розробка цього документу необхідна для сталого розвитку енергетичної галузі України. Ми маємо бачити нашу мету у середньостроковій перспективі і розуміти шляхи її досягнення", — наголосив Володимир Кістіон. 

За його словами, до основного документа — проекту Стратегії — будуть також розроблені додатки, які стануть своєрідними "дорожніми картами" для окремих етапів, визначених в Стратегії. 

У результаті засідання комітету було попередньо домовлено, що розробкою такого додатку для першого етапу займатиметься компанія "McKinsey & Company".