Участь в слуханнях Комітету ВР України із енергетики "Впровадження Україною Четвертого Енергопакету ЄС "Чиста енергія для усіх європейців"

28 вересня 2023

PDF


25 вересня 2023р. відбулися комітетські слухання щодо імплементації в Україні положень законодавства ЄС щодо переходу до безвуглецевої економіки у яких взяв участь директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова В.Омельченко.

З Четвертим Енергопакетом ЄС Україна зможе забезпечити сприятливе інвестиційне середовище, необхідне для відновлення енергетичної системи на основі надійного та доступного постачання енергоресурсів, і таким чином зробити внесок у економічно ефективний енергетичний перехід і досягнення енергетичних і кліматичних цілей до 2030 року, які були схвалені на Радою міністрів Енергетичного співтовариства в 2022 році.

Мета заходу — презентувати Четвертий Енергопакет ЄС, обговорити нормативні документи, що є його складовими, показати переваги та окреслити участь головних стейкхолдерів в процесі його імплементації.

У заході взяли участь члени Комітету ВР України із енергетики, представники міністерств та відомств України, державних структур ЄС, програми USAID, керівники державних енергетичних компаній та представники експертного середовища. Модератором слухань був голова профільного Комітету ВР України А.Герус.

Організатори: USAID Комітет ВР України із енергетики.

Кількість учасників — 40 осіб.