Участь у всесвітньому саміті аналітичних центрів 2017

18 травня 2017

1–3 травня у м.Йокогама (Японія) пройшов Глобальний саміт аналітичних центрів, який був організований Інститутом азіатського банку розвитку (ADBI), Програмою аналітичних центрів та громадянського суспільства Інституту Лаудера Університету Пенсільванії (TTCSP) та Азійським банком розвитку (ADB).

У ньому взяло участь більше 140 провідних експертів і мислителів з більш ніж 90 кращих аналітичних центрів світу з понад 40 країн. Україна на Саміті була представлена Центром Разумкова в особі директора економічних програм Василя Юрчишина.

Учасники обговорили широке коло питань, серед яких були: виклики глобалізації, всеосяжне економічне зростання, бідність і нерівність, діяльність аналітичних центрів та громадянського суспільства в епоху популізму. Василь Юрчишин взяв участь у дискусіях присвячених питанням і завданням аналітичних центрів у розбудові сучасного світогляду, економічного зростання і розвитку, а також посиленню їх (аналітичних центрів) взаємозв’язків, оскільки лише в умовах спільного виконання проектів аналітичні центри зможуть посилювати значимість у виробленні й впровадженні політики стійкого розвитку.