Участь у міжнародному проєкті "InvigoratEU: Активізація політики розширення та сусідства для стійкої Європи"

20 лютого 2024

Центр Разумкова розпочинає участь у міжнародному проєкті «InvigoratEU: Активізація політики розширення та сусідства для стійкої Європи». Проєкт реалізується консорціумом дослідницьких організацій — членів Транс’європейської асоціації політичних досліджень (TEPSA) за фінансування Європейського Союзу.

Мета проєкту — спільним зусиллям більше ніж 50 дослідників з різних країн Європи, визначити, як ЄС може будувати майбутні відносини зі своїми східними сусідами та країнами Західних Балкан, а також як ЄС може активізувати свою політику розширення та сусідства задля підвищення стійкості Європи.

В рамках проєкту InvigoratEU Центр Разумкова здійснюватиме аналіз розвитку ситуації в Україні у різних сферах в умовах війни проти російського агресора, а також соціологічні дослідження. За підсумками проєкту, який триватиме три роки, пропонується розробити політичні рекомендації для керівних органів ЄС та інших стейкхолдерів.

InvigoratEU — новий проект програми «Горизонт Європа», що його координує кафедра ЄС Університету Дуйсбурга-Ессена (UDE) разом з берлінським Інститутом європейської політики (IEP). Офіційний старт проєкту відбудеться 20–21 лютого 2024р. на конференції в Тбілісі.


Детальніше про проєкт за посиланням: https://invigorat.eu