Участь у Міжнародній науково-практичній конференції "Правові та організаційні аспекти міжнародного співробітництва місцевого самоврядування"

19 червня 2023

16 червня 2023 р. у польському місті Ломжа (Підляське воєводство) у змішаному режимі відбулась міжнародна науково-практична конференція «Правові та організаційні аспекти міжнародного співробітництва місцевого самоврядування» (Prawne i organizacyjne aspekty międzynarodowej współpracy samorządowej), організована Університетом Ломжа спільно із Національним інститутом місцевого самоврядування. В роботі конференції взяли участь науковці з Польщі, Литви, Латвії, Словаччини, України та Чехії, а також практичні працівники органів місцевого самоврядування з різних польських міст та воєводств.

Виступаючи на конференції з доповіддю «Міжнародна співпраця органів місцевого самоврядування як елемент забезпечення незворотності європейського та євроатлантичного курсу України» (Międzynarodowa współpraca samorządów jako element zapewnienia nieodwracalności europejskiego i euroatlantyckiego kursu Ukrainy») (on-line) науковий консультант з правових питань Центру Разумкова Петро Стецюк, зокрема, звернув увагу на потребу системного удосконалення українського законодавства в частині організації міжнародної співпраці органів місцевого самоврядування. На думку експерта, співпраця українських місцевих рад із своїми центрально-європейськими «колегами» в умовах триваючої російської агресії є свідченням не тільки політичної підтримку, але й є «живим» підтвердженням європейської ідентичності Українського народу.