Участь у Круглому столі "Що далі після "дня виборів?"

27 жовтня 2023

Науковий консультант з правових питань Центру Разумкова, суддя Конституційного Суду України у відставці Петро Стецюк прийняв участь у Круглому столі "Що далі після «дня виборів»?», який відбувся 30 жовтня 2023р. у Львівському національному університеті ім. Івана Франка.

Захід було організовано в рамках «Програми Еразмус+» за напрямом «Жан Моне для вищої освіти» на кафедрі політології ЛНУ ім. І.Франка за підтримки Європейського Союзу.

В центрі уваги учасників заходу були питання правових та політичних обставин не проведення загальнонаціональних виборів в Україні в умовах воєнного стану, легітимності органів державної влади, які не пройшли «планові перевибори» в умовах війни, а також можливого часу та умов проведення повоєнних виборів в Україні.

У своєму виступі П.Стецюк привернув увагу учасників круглого толу на потребі суттєвого оновлення національного виборчого законодавства для належної організації повоєнних виборів, в т.ч. і вирішення питання правових підстав конституційної вимоги до кандидатів у народні депутати «проживання в Україні протягом останніх п’яти років» (ч.2 ст.76 Конституції України).

В роботі Круглого столу прийняли участь відомі вчені політологи, історики, юристи, народні депутати України та депутати місцевих рад, представники місцевих осередків політичних партій.