Участь Міжнародній науковій конференції "Принцип поваги до людської гідності в умовах збройної агресії"

12 грудня 2023

Науковий консультант з правових питань Центру Разумкова П.Стецюк 11 грудня 2023 року взяв участь у Міжнародній науковій конференції «Принцип поваги до людської гідності в умовах збройної агресії».

Захід було організовано кафедрою конституційного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

В роботі конференції прийняли участь правозахисниці Олександра Матвійчук (голова центру ГО «Центр громадянських свобод», нагороджена Нобелівською премією миру) та Людмила Гусейнова (директор з комунікацій ГО «SEMA Україна»), судді Верховного Суду та судді Конституційного Суду України у відставці, вчені-правознавці з Києва, Львова, Одеси, Харкова, Чернівців, а також аспіранти та студенти Інституту права КНУ ім. Т.Шевченка.

Акцентуючи увагу на проблемах становлення в Україні конституційно-правового інституту «людської гідності», науковий консультант з правових питань Центру Разумкова П.Стецюк, привернув увагу учасників конференції до потреби його удосконалення в контексті сучасних європейських тенденцій конституційного розвитку.