Центр Разумкова в Інституті європейської політики презентує звіт про роль та місце українського енергетичного сектору в глобальних процесах

12 жовтня 2018

Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова презентує звіт про роль та місце українського енергетичного сектору в європейських процесах.

Захід проходитиме 17 жовтня 2018 року в Інституті європейського політики відкритого суспільства (OSEPI), що у м. Брюселі (Бельгія). Початок о 16:30 за місцевим часом.

Спікери: Торстен Воллерт, керівник групи з питань енергетики та навколишнього середовища Групи підтримки України в Європейській комісії; Крістіан Егенгофер, керівник програми "Енергія та клімат" Центру дослідження енергетики; Володимир Омельченко, директор енергетичних програм Центру Разумкова.

Модератор заходу — Олена Карбу, виконавчий директор Офіс зв’язку українських аналітичних центрів в Брюсселі.

Ключовими питаннями дискусії стануть:

  1. Роль і місце України в системі енергетичної безпеки Європи.
  2. Основні індикатори Енергетичної стратегії України до 2035р. та стан її реалізації.
  3. Ринок електричної енергії та природного газу.
  4. Набуття енергетичної незалежності.
  5. Синхронізація об’єднаної енергетичної системи з ENTSO-E.
  6. Тарифоутворення для об`єктів альтернативної енергетики.
  7. Система стимулюючого тарифоутворення.
  8. Нова роль української газотранспортної системи для Європи після 2020р. у зв’язку з реалізацією проекту «Північний потік-2».

Програма заходу доступна за посиланням. Реєстрація відкрита до 15 жовтня 2018 року та здійснюється за посиланням.

Інститут європейського політики Відкритого Суспільства збагачує дискусії щодо політики в Європі з доказами, аргументами та рекомендаціями, напрацьованими на базі роботи Фондів та власних досліджень щодо тенденцій в країнах ЄС.