Центр Разумкова розпочав реалізацію проекту "Політична освіта в Україні"

15 листопада 2019

Центр Разумкова спільно з Міністерством освіти і науки України за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні розпочав реалізацію проекту «Політична освіта в Україні». Перший етап проекту передбачав інформаційний візит українських експертів до Німеччини, для вивчення німецького досвіду організації системи політичної освіти та освіти дорослих у цілому. До складу української делегації увійшли представники Центру Разумкова, Міністерства освіти і науки, представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні.

Під час поїздки відбулися зустрічі у Федеральному агентстві політичної освіти (BPB), Німецькій асоціації освіти дорослих (DVV) (м.Бонн), в Інституті політичної освіти Фонду Ганса Зайделя (Мюнхен). Представники України ознайомилися з діяльністю ключових інституції в системі політичної освіти Німеччини — державного агентства, народних університетів та політичних фондів.

Відбулися зацікавлені дискусії щодо змісту політичної освіти в Німеччині, форм і напрямів її реалізації, засобів заохочення громадян різних вікових категорій та соціальних груп до підвищення рівня своїх знань про політику. Знання та інформація, отримані під час поїздки, будуть використані в ході проекту «Політична освіта в Україні», як орієнтири при визначенні концептуальних підходів для створення відповідної системи в Україні.

Результати першого етапу проекту «Політична освіта в Україні», які включатимуть аналіз сучасної ситуації в Україні, у т.ч. результатів соціологічного та експертного опитувань, презентацію відповідного німецького досвіду, Центр Разумкова планує оприлюднити у другій декаді грудня 2019р.

Учасники інформаційного візиту висловлюють вдячність Представництву Фонду Ганса Зайделя в Україні за його організацію та проведення.