Центр Разумкова оголошує конкурс на проведення аудиту

12 грудня 2019

I. ВСТУП

Неурядова організація "Центр Разумкова" (далі Організація) бажає скористатися послугами аудиторської фірми для проведення аудиту Організації. Аудит здійснюється відповідно до міжнародних стандартів аудиту, підтверджених Комітетом з міжнародних стандартів аудиту та підтвердження достовірності інформації (IAASB). Аудит здійснюється зовнішнім, незалежним і кваліфікованим аудитором (дипломованим бухгалтером-аудитором/сертифікованим бухгалтером, що має допуск до аудиту або еквівалентною особою). Вказане коло вимог визначає завдання, цілі і звіти, що вимагаються від аудитора.

ІІ. ЦІЛІ І ОБСЯГ АУДИТУ

Аудит здійснюється відповідно до ISA (МСА), підтверджених IAASB.

2.1. Аудит фінансової звітності загального призначення

Цілі аудиту:

  1. Зробити незалежний аудиторський висновок про достовірність подання фінансової звітності Організації в усіх суттєвих аспектах фінансового стану станом на 31 грудня 2019 року, а також результати діяльності за роки, що закінчилися, відповідно до українських стандартів бухгалтерського обліку (UAS).
  2. Оцінка ризику контролю та виявлення істотних недоліків, включаючи суттєві недоліки, в тій мірі аудиторських процедур, що необхідні для вираження думки; узагальнити висновки з питань внутрішнього контролю Організації.
  3. Визначити, чи Організація прийняла адекватні заходи щодо виправлення становища після попередніх рекомендацій аудиту.
  4. Провести оцінку відповідності Організації національним податковим законодавству і правилам.

ІІІ. ЗВІТ АУДИТОРА

Аудитор, як очікується, представить Організації:

3.1. Звіт аудитора щодо Звіту про надходження і використання коштів підготовленого на період 01.01.2019 – 31.12.2019.

3.2. Звіти незалежних аудиторів щодо фінансової звітності загального призначення (FY — фінансового року 2019).

3.3. Лист Управління

У поєднанні до аудиту, зовнішній аудитор повинен оцінювати операційні та процедури внутрішнього контролю, які можуть бути покращені. Внутрішні недоліки контролю (висновки), які визначені, повинні представлятися зовнішнім аудитором в офіційному Листі управління.

Перелік висновків не обмежується обсягом робіт і аудитор має право вирішувати подальші питання.

Лист Управління повинен також включати в себе рекомендації зовнішнього аудитора для усунення будь-яких виявлених недоліків, а також питань недотримання національним податковими законами і правилами і зауваження по ним з боку керівництва організації.

Рекомендації повинні бути представлені в пріоритетному порядку.

Аудитори повинні визначити, чи організація прийняла адекватні заходи щодо виправлення становища після попередніх рекомендацій ревізій, оглянути і коротко описати статус заходів, прийнятих за висновками і рекомендаціями, представленими в ході попередніх аудитів Організації.

Проект Листа управління від зовнішніх аудиторів слід надіслати виконавчому директору Організації, копію — фінансовому директору Організації, для подання зауважень до висновків і рекомендованих подальших дій. Зовнішній аудитор повинен потім підготувати остаточний Службовий лист, коротко із зазначенням зауважень керівництва. Остаточний Лист управління повинен бути адресований Виконавчому директору з копією головам Організації.

Звітність повинна містити гарантії того, що аудит був проведений відповідно до міжнародних стандартів аудиту IAASB кваліфікованим аудитором.

Звітність повинна містити підпис відповідального аудитора, посаду та назву аудиторської фірми.

IV. ТЕРМІНИ ВИКОНАННЯ

Дедлайни виконання аудиту:

  • Узгодження і підписання контракту: до 27 грудня 2019 року;
  • Польовий аудит роботи повинен бути виконаний: з 9 січня до 24 січня 2020 року;
  • Проект звіту аудиту та лист управління: до 11 січня 2020 року;
  • Підсумковий аудиторський звіт і службовий лист: до 7 лютого 2020 року.

Звіт аудиторів буде надаватися безпосередньо Організації.

Оригінали звітів аудитора, службовий лист, звіти про відповідність повинні бути підготовлені англійською та українською мовами кожен в 2-х жорстких копіях (паперових) і одній цифровій.

V. ДОСТУП ДО ОБЛАДНАННЯ І ДОКУМЕНТІВ

Організація надаватиме повний і прямий доступ до всього обладнання і документів всіх співробітників Організації аудитор може залучати, якщо вважатиме це за потрібне для того, щоб забезпечити чітке уявлення про фінансовий стан Організації.

VI. ВИБІР АУДИТОРА

Аудитор повинен бути повністю неупередженим і незалежним від усіх аспектів управління або фінансових інтересів в Організації. Аудитор не повинен, протягом періоду, охопленого аудитом або під час проведення аудиту, бути найнятим, виступати в якості директора, або мати будь-які фінансові, сімейні або тісні ділові відносини, або будь-який інший відповідний зв'язок або спільний інтерес з будь-яким учасником в управлінні Організації. У цьому аспекті, Організація просить аудитора розкривати будь-які відносини, які могли б, можливо, поставити під загрозу його / її незалежність.

6.1. Вимоги до заявника:

6.1.1. Правовий статус відповідно до законодавства України;

6.1.2. Розуміння цілі аудиторської роботи, яка повинна бути виконана;

6.1.3. Загальна спроможність для проведення ревізійних заходів, в тому числі наявність персоналу аудиту і керівників з належним досвідом і кваліфікацією;

6.1.4. Кваліфікація аудиторської групи;

6.1.5. Значний досвід в області аудиту некомерційних організацій в Україні;

Досвід роботи в сфері аудиту медіа-некомерційних організацій не є обов'язковою вимогою, але вважається перевагою.

6.2. Перелік документів, які повинні бути представлені разом з пропозицією:

6.2.1. Копії реєстраційних документів (свідоцтво про державну реєстрацію, свідоцтва платника податків, заяву від департаменту статистики);

6.2.2. Копія свідоцтва про реєстрацію в реєстр аудиторських фірм;

6.2.3. Загальна інформація про ціну, зокрема, (1) дані про загальну кількість кваліфікованих співробітників, старших менеджерів і менеджерів по виконанню поставленого завдання; (2) інформація про досвід аудиторської фірми в проведенні аудиту з метою виявлення цілей використання коштів некомерційних організацій;

6.2.4. Копія позитивного висновку Рахункової палати України за результатами зовнішнього оцінювання професійних систем контролю якості послуг чинного на дату подання документів для цього тендеру (якщо така є);

6.2.5. Копії сертифікатів аудиторів.

Документи повинні бути відправлені електронною поштою на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

В темі листа повинно бути вказано: Аудит 2020 року. Дедлайн подачі: 26 грудня 2019р. 23:59 за київським часом. Пропозиції, подані після зазначеного терміну, не будуть оцінені.

Рішення конкурсної комісії Організації буде оголошено до 28 грудня 2019 року. Всі організації, які надіслали пропозиції протягом зазначеного часу, будуть повідомлені про рішення.