Тема російської агресії проти України об'єднала в центрі Рима українських експертів та італійських політиків

01 листопада 2019

30 жовтня 2019р. в Рима відбулась масштабна міжнародна конференція, присвячена російській агресії на Донбасі та ситуації на території тимчасово окупованого Криму.

Цікавими та змістовними були виступи італійських парламентаріїв від правлячої партії: члена італійської парламентської делегації в ПАРЄ сенатора Роберто Рампі, члена делегації Парламенту Італії в ПА ОБСЄ Мауро Дель Барба, представника Комітету у закордонних справах Палати депутатів Лії Квартапеллє та Національного секретаря політичної партії «+Європа» Бенедетто Делла Ведови, які підтримали територіальну цілісність та суверенітет України, а також триваючий процес мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Експертну оцінку подіям на Сході України надали українські фахівці Центру Разумкова Олексій Мельник та Леонід Поляков на основі глибокого аналітичного дослідження «Війна на Донбасі: реалії і перспективи врегулювання».

Італійська публіка мала нагоду почути правду про жахливі епізоди порушення прав людини, переслідування та тортури на тимчасово окупованих територіях України безпосередньо від постраждалої активістки з Донеччини Ірини Довгань та правозахисниці Марії Томак.

Важливим підсумком заходу стала заява депутата Лії Квартапеллє про початок дискусії у Парламенті щодо прийняття законодавчого акту, яким буде передбачено впровадження національних санкцій проти іноземних осіб винних у порушенні прав людини.


Джерело:

Міністерство закордонних справ України