Разумков Центр взяв участь у Конференції з діалогу між молодими вченими Китаю та країн Євразії

10 грудня 2019

5 грудня 2019р. у м. Пекін (Китайська Народна Республіка) відбулася Конференція з діалогу між молодими вченими Китаю та країн Євразії. Організаторами Конференції виступили Китайський комітет ШОС (Шанхайська організація співробітництва) з добросусідства, дружби та співробітництва та Інститут стратегії соціального розвитку Китайської академії суспільних наук (КАСН) (Chinese Academy of Social Sciences). Серед учасників Конференції, яких нараховувалося понад 50 осіб з 12 країн Євразії, — представники посольств, міністерств закордонних справ, науково-дослідних центрів та ЗМІ.

Головними темами дискусій під час Конференції були: (1) молодь і трансформація суспільства; (2) глобальне управління та співтовариство єдиної долі людства; (3) «Один пояс, один шлях» і розвиток молоді.

У роботі Конференції взяла участь експерт економічних програм Центру Разумкова Катерина Маркевич, яка виступила на секції №2 «Глобальне управління та співтовариство єдиної долі людства» з доповіддю на тему: «Глобальне управління та його роль у вирішенні кліматичних питань». Під час Конференції загалом виступили 28 доповідачів, що охопили різні питання. Також відбулися дискусії, які дозволили визначити роль Китаю у розвитку двосторонніх відносин у політичній, економічній, гуманітарній сферах (особливу увагу було приділено питанню молодіжних (на рівні навчальних та дослідних інститутів) обмінів) з країнами-членами ШОС та Євразії.

Під час програми заходу (протягом 1–6 грудня 2019р.) також було здійснено візит до МЗС КНР, що дало змогу поспілкуватися з паном Юй Цзюнь, радником Департаменту Східної Європи та Центральної Азії стосовно двосторонніх відносин між Україною та КНР у торговельній та енергетичній сферах, а також у Дослідний центр з випробувань та оцінки китайської супутникової навігаційної системи «Бейдоу».

Також була можливість відвідати м. Куньмін (провінція Юньнань, КНР), а саме зону вільної торгівлі, Центр стартапів та інновацій, Китайський центр з обміну молоді ШОС, інноваційні підприємства Botanee Group та HiAR, а також поспілкуватися з Секретарем партійного комітету м. Куньмін Чєн Лянь юань та мером м. Куньмін Ван Сілян стосовно подальшого співробітництва у напрямі молодіжних обмінів між двома країнами.