Перший випуск Інтернатури Центру Разумкова

24 січня 2024

24 січня 2024 р відбулося урочисте вручення Сертифікатів Інтернатури Українського центру економічних та політичних досліджень ім. Олександра Разумкова. Першими випускниками Інтернатури Центру Разумкова стали Лоліта ЖУК (магістрантка освітньої програми «Дипломатія і міжнародне співробітництво» Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка; керівник інтернатури — співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова М.Пашков) та Максим БОДНАР (аспірант Докторської школи Національного університету «Києво-Могилянська Академія» імені родини Юхименків; керівник інтернатури — науковий консультант з правових питань Центру Разумкова, суддя Конституційного Суду України у відставці П.Стецюк).

Протягом трьох місяців інтерни Л.Жук та М.Боднар мали можливість познайомитися із організаційною структурою Центру Разумкова, особливостями організації його діяльності як аналітично-дослідницької установи, тематикою наукових досліджень структурних підрозділів Центру, а також взяти участь у підготовці та проведенні його заходів. Інтерни могли ознайомитись із багаторічними аналітичними дослідженнями Центру Разумкова та мали можливість долучитися до поточних аналітичних публікацій Центру у співавторстві із його провідними співробітниками.

Вручаючи Сертифікати випускників Інтернатури Центру Разумкова, його Президент Юрій Якименко, відзначив високий рівень теоретичних та практичних знань, навичок та вмінь інтернів здійснювати логічні аналізи різних соціальних явищ та ситуацій, якісно та швидко опрацьовувати великі обсяги інформації, провадити різного рівня аналітичні дослідження. Він висловив надію, що досягненню ними всього цього також сприяло і наукове стажування (інтернатура) у Центрі Разумкова. Свою чергу, випускники Інтернатури подякували керівництву та колективу Центру Разумкова за надану можливість підвищити свої науково-дослідницькі та практичні навики в організації та здійсненні аналітичної діяльності.

Створення Інтернатури в Центрі Разумкова стало можливим завдяки підтримці Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID та здійснюється Pact в Україні. Зміст програми стажування є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.