Інвестиційні можливості в Україні є сприятливим для розвитку відновлювальних джерел енергії, але в цілому інвестиційний клімат для енергетики слід оцінити, як незадовільний - Центр Разумкова.

19 жовтня 2018

Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова вважає, що інвестиційний клімат в Україні залишається несприятливим для інвестицій. Це пов’язано із відсутністю дотримання принципу верховенства права внаслідок слабкості державних інститутів. Однак, за окремими напрямами спостерігається помітне зростання інвестицій.

Таку думку висловив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко під час презентації дослідження "Роль і місце української енергетики у світових енергетичних процесах" в Інституті європейської політики.

“Це, головним чином стосується сектору ВДЕ, адже в ньому існують високі гарантовані тарифи”, — наголосив Омельченко

На думку експерта, для покращення інвестиційної ситуації в країні необхідно здійснити демонополізацію ринків, забезпечити захист прав власності, відкрити доступ до геологічної інформації та стабілізувати податкове законодавство.

Нагадаємо, захід проходив 17 жовтня 2018 року в Інституті європейського політики відкритого суспільства (OSEPI), що у м. Брюсель (Бельгія).

Спікерами були Торстен Воллерт, керівник групи з питань енергетики та навколишнього середовища Групи підтримки України в Європейській комісії та Крістіан Егенгофер, керівник програми "Енергія та клімат" Центру дослідження енергетики.

Завантажити презентацію "The Role and Place of Ukrainian Energy"