Участь у Другому щорічному форумі "Виконання рішень національних судів в Україні"

04 жовтня 2019

Головною темою обговорення були пропозиції із забезпечення виконання судових рішень. Зокрема, йшлося про підтримку виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини. Форум організували Асоціація правників України та Рада Європи. Участь у Форумі взяли представники законодавчої, виконавчої та судової влади, Європейського суду з прав людини, Ради Європи та громадських організацій.

Експерти Разумков Центру Володимир Сущенко та Петро Стецюк представили дослідження «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини», фінансованого Фондом з прав людини та впровадженого Департаментом правосуддя та правового співробітництва Ради Європи. Окреслену тему Центр досліджував під керівництвом наукового експерта та співавтора Конституції України Віктора Мусіяки, результати якого 12 вересня 2019 року презентовано на спеціальному круглому столі. Серед пріоритетних напрямків було представлено рекомендації експертної групи щодо державних заходів у створенні ефективної системи виконання рішень судів. Напрацювання Разумков Центру містять також пропозиції законодавчих рішень та оптимальної моделі виконавчої служби.

Варто зазначити, що актуальність теми залишається дуже високою. «Держава заборгувала перед українцями за судовими рішеннями понад чотири мільярди гривень», — повідомив експерт Разумков Центру Володимир Сущенко.